Forum ve üyeliklere gerek var mı???? Ne yapıyoruz? Ne Yapacağız?

ORK! MANİFESTOSU Forumlar GENEL TARTIŞMA Forum ve üyeliklere gerek var mı???? Ne yapıyoruz? Ne Yapacağız?

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
    orkkolektif
    Anahtar yönetici

Merhaba, hüspiç konuşuyor. Şu an için Orkkolektife dair elimizde sadece yazın içerikleri var. Sayıca az ve biraz da içine kapanık duran bir şekilde başladığımızı düşünüyorum. Yeterince aktif ve geniş bir üye tabanımız olmadığı için bu noktada sitede üyelik veya forum gibi bir fonksiyon olmasının bir yararı var mı diye sormak istiyorum.

Gelecekte kolektifin büyüdüğü veya büyümesinin kendi kendine bu site içerisinde mümkün olabildiği bir yapı ihtiyacı taşıyorsak forum mantıklı olabilir. Bunu anlıyorum ama büyümenin, daha aktif olmanın, yeni insanları aramıza katmanın önündeki engel bu değil ki zaten. Dahası sanki bu tür araçlar görünürde imkan sağlarken, istediğimiz sonuçlar için vermemiz gereken çabalara dair sorumluluğumuzu sırtımızdan alabilirmiş gibi de hissettiriyor. Yani bariz bir şekilde daha fazla like-minded insan ile tanışıp bir araya geleceksek bunun yeri dışarısı olacak. Belki politik alanlar, etkinlikler, sıradan hayatımız falan. Bunu da yapmıyoruz. Bunu yapmadığımız haliyle yazılarımızı yayınlamak, bir çeşit medya organı oluşturmak, üyelik sistemini kurmak vesaire gibi şeylere yöneliyoruz. Böyle olunca yapı inşa etmeye dair motivasyonumuz daha sosyal olan motivasyonların önüne geçebilir ve geçmiş gibi geliyor bana. Kurduğum bağlantı direkt bir bağlantı değil aslında. Yani forum istiyoruz çünkü reel dünyada bişi yapmıyoruz gibi bişi demiyorum. İnşa etme sürecinin verdiği keyif, oluşma sürecinin vereceği sancı ve gerilimden daha çekici geliyor ve burda sorduğum soru da bunun örneği demek istiyorum.

Evet forum gibi bir yapı güzel ama ork kolektif için hedeflerimizi tartışıp bunlara nasıl ulaşmalıyız gibi bir toplantı almaktansa biraz freestyle takılıyoruz ve bunun yararlı olmadığını görüyorum. O yüzden kendini ork kolektife ait hisseden kişilerin burası hakkında vizyonları, neler istedikleri, kısa vadeli olarak bu istekleri için ne tür önerilerinin olduğu gibi şeyleri yazmaları iyi bir başlangıç olabilir. Böylelikle istekleri ortaklaşan kişiler birleşip bunlara dair eylemlere geçebiliriz.

Alta yorum olarak ben kendi kısa vadeli ork kolektifsel beklentimi yazacağım. Siz de yapın please.

orkkolektif
      Anahtar yönetici

Ben sayısal bir artış istiyorum. İnanıyorum ki Ork da anlatmak istediğimiz fikrin parçası olmak isteyen insan sayısı artarsa farklı şeyler isteyerek birlikte hareket edebilmemiz kolaylaşacak. Paralel olarak bir çok iş yapabiliyor olacağız. Bunun için ne gerekiyor ama tam olarak bilmiyorum. Tanıştığım insanlara, politik motivasyonları olan kişilere falan anlatıyorum. Ama günün sonunda bir call to action yapamıyorum. Belki bir proje etrafında o projeye insan toplar şekilde ilerlemek gerekiyordur. Neyse işte benim istediğim şey sayımızın baya bir artması. Bunu nasıl yapabiliriz fikirlere açığım.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
      • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.